Annelies de hertogh
Van taal tot tekst

Fouten allerhande opsporen in andermans schrijfselen: het is mijn tweede natuur. Met mijn doorwrochte kennis van de Nederlandse spelling en grammatica, mijn feilloze taalgevoel en mijn gereputeerde oog voor de kleinste details ben ik de gedroomde corrector voor iedereen die zijn teksten in vlekkeloos Nederlands en met alle punten en komma’s op de juiste plaats ter perse of ter website wil zien gaan.


'De enige goede corrector is de corrector die muggenzift, over kleinigheden valt, haren klooft, met enorm vertoon van pietluttigheid ,, neukt.’

Fred Baggen in Onder correctoren


Corrigeren


Muggenziften, haarkloven, kommaneuken: bovengetekende corrector kwijt zich met verve van deze geduldige taak. Als uitgever kunt u ervan op aan: geen zetfout of tijdens eerdere redactierondes gemiste taalflater die aan mijn kritische oog ontsnapt.

Bekijk hier voorbeelden van door mij gecorrigeerde boeken.


Proeflezen


Uw brochure of jaarverslag werd al geredigeerd, maar u wilt nog een laatste grondige controle laten uitvoeren voordat u groen licht geeft aan de drukker? Ik doorspit de tekst en vis er de door de mazen van het net geglipte taalfouten, verkeerde afbrekingen, dubbele spaties en andere onvolkomenheden voor u uit.


Mag er geen komma verkeerd staan in uw boek? Bent u op zoek naar een corrector die de puntjes perfect op de i zet? Mail naar info@anneliesdehertogh.be voor een vrijblijvende prijsopgave.